úterý 24. dubna 2012

konspirační teorie

Nemám konspirační teorie ráda, ale shrňme si holá fakta. Je 1.dubna a do vlasti odjíždí Francouz původem z Maroka, který se prokazatelně angažoval v nezemské odnoži Al-Kajdy (pravdou je, že se angažoval jen na osobních setkáních, a protože byt opustil za celých 9 měsíců jen dvakrát, tak se asi nestal vrcholovým managerem). Já se stěhuji do jeho pokoje.

2. dubna přichází opravář, který zřejmě instaluje odposlouchávací zařízení do vysavače a kameru na schodiště.

3. dubna v 6.42 se rázným kopáním do dveří domáhá vstupu soused. Za mého nechápavého přikyvování vypíná vodu a řve na mne něco o novém bazénu, který si s naší pomocí vybudoval. Učitelka řeči mi to následně překládá jako trochu archaické vyjádření díků. Po sousedově přátelské návštěvě v rychlém sledu přichází a odchází tři instalatéři. Žádný nic neudělá, jen se ptají kolik dívek zde bydlí a zda jsou vdané.

Období 5. - 7.dubna: v našem bytě se objevuje kočka a mizí obě spolubydlící. Kočka vypadá jako důmyslné odposlouchávací zařízení.

Období 7. - 23. dubna: Švédská spolubydlící propadá panice a do bytu se vrací pouze v doprovodu amerického vojáka, kterého vydává za svého přítele. U druhé spolubydlící se začíná projevovat pokročilá forma Alzheimera a kočka nekoordinovaně bloudí bytem.

23. dubna v koupelně se znenadání objevuje vodopád, po kterém již delší dobu toužíme, ale bohužel sousedé nesdílejí naše nadšení a opět nám vypínají vodu. Tentokrát už na nás jen beze slova koukají a v jejich očích čteme výhrůžky, z nichž nejakceptovatelnější je ta zahrnující rozčtvrcenou kočku. Protože se bojíme vycházet, voláme si o půlnoci pro pizzu. S překvapením zjišťujeme, že všechny telefony v bytě jsou němé. Zamykáme dveře, které ještě zajistíme skříní. Já se jdu namalovat a převléct do plesových šatů a doufám, že má krása vzbudí soucit v útočnících. Spolubydlící se ozbrojuje kočkou.

Tato noc bude dlouhá....

Žádné komentáře:

Okomentovat